Down-szindrómás lány lett a Gucci Beauty új arca

Ellie Goldstein 18 éves, brit, szeret olvasni, táncolni, és modellkedik. Ez a leírás eddig sok lányra ráillene, Ellie Goldstein azonban Down-szindrómával él. És nem mellesleg: őt választották ki arra, hogy a Gucci Beauty új szempillaspirálját reklámozza.

Nőként nehéz nem érezni azt a nyomást, amit a média gyakorol ránk. Ahogy egyre több és több csatornánk lesz, amelyeken keresztül elérhetjük egymást, úgy egyre több és több “tökéletes” nő képét nyomják az arcunkba, és annál erősebben szoronghatunk amiatt, mi mindent kellene még megtennünk annak érdekében, hogy jobban hasonlítsunk rájuk. Kezdődött a magazinokkal, a plakátokkal, a tévével, a közösségi média berobbanása óta pedig még rosszabb a helyzet. Legjobban általában a tizenéves lányokat féltjük, akik ebben nőnek fel, és már nagyon korán (és folyamatosan) szembesülnek a külsejükkel kapcsolatos lehetetlen elvárásokkal, de ha őszinte akarok lenni, hiába nőttem már ki bőven a tinikorból, időnként én is szarul érzem magam attól, hogy az Instán, a YouTube-on meg a Facebookon csak tökéletes arcokat, tökéletesen lapos hasakat és tökéletesen kerek seggeket látok. Akkor tehát döntsem el, hogy azt a harmadik szőlőszemet meg merem-e enni vacsira, mert a végén még azt mondják, hogy olyan dagadt vagyok, mint a Palvinbarbi

Éppen ezért különösen szoktam örülni, ha például egy filmben vagy sorozatban olyan főszereplőkkel találkozom, akik nem szépek a szó hagyományos értelmében (vagy inkább úgy mondom, hogy nem a szó hagyományos értelmében szépek), de már az is felvillanyoz, ha mondjuk a női szereplő többet nyom 40 kilónál, nincs agyonsminkelve, és nem kizárólag feszülős rucikat adnak rá. Amikor pedig egy nagy cég, mint most a Gucci is, elkezd kampányolni a szépségfogalom újradefiniálása mellett, egészen megmelegszik a szívem, és azt kívánom, bárcsak minél több emberhez eljutna ez a hír, és bárcsak minél többen gondolnák újra a szépségről alkotott képüket.

Mert ez a 18 éves lány, Ellie Goldstein, szerintem nagyon szép, és egy olyanfajta kedvesség és életszeretet sugárzik az arcáról, amit meg merem kockáztatni, hogy 100 modellből mondjuk nullaegészkettőn fedezhetünk fel: 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Had to share this one again!My favourite photo before my ITV News interview � #inclusivelivesmatter #model #believeinyourself #dreamscometrue✨

Ellie G (@elliejg16_zebedeemodel) által megosztott bejegyzés,

Ellie-t az olasz Vogue és a Gucci Beauty tavalyi instagramos fotókampánya során fedezték fel, aminek az volt a célja, hogy megkeressék a “nem szokványos szépségeket” (akit érdekel, ide kattintva nézheti meg a képeket, tényleg nem mindennapiak). A két együttműködő cég nyíltan vállalta azt, hogy meg akarja változtatni a társadalmi konvenciókat, és legfőképp a szépségipar által kreált elérhetetlen ideálképet.

Azt az üzenetet szerették volna eljuttatni az emberekhez, hogy a szépség nem azt jelenti, hogy megfelelünk az elvárásoknak, hanem azt, hogy bátran és hitelesen ki merjük fejezni a saját egyéniségünket, és ezt hangsúlyozzuk a sminktermékekkel is, nem pedig elfedjük magunkat velük 

A sokféleségre, a tökéletlenségben rejlő varázsra helyezték a hangsúlyt. Ez számomra elmondhatatlanul szimpatikus. 

Ellie a Gucci Beauty a legújabb, L’Obscur névre hallgató szempillaspiráljának promójában tűnt fel nemrégiben. 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

British Vogue � so proud thanks to @zebedee_management @guccibeauty @gucci @alessiaglaviano photographer @davidpdhyde #alessandromichele #gucci #inclusionmatters #model

Ellie G (@elliejg16_zebedeemodel) által megosztott bejegyzés,

A Vogue vele készített interjújából kiderül, hogy Ellie egy végtelenül optimista, pozitív személyiség. Az angliai Ilford településen nőtt fel, és mindig is híres szeretett volna lenni. 15 évesen szerződött le a Zebedee Management nevű ügynökséggel, ami fogyatékossággal élő modellek képviseletére szakosodott. 

Ellie-nek saját elmondása szerint sosem volt rossz élménye az állapotából adódóan, és úgy véli, ez a személyiségének köszönhető. Legfeljebb az szokott előfordulni, hogy az emberek elsőre rosszul mérik fel, mennyire tud kommunikálni, és az anyukájához beszélnek, nem pedig hozzá, de amint tisztázódik a helyzet, és kiderül, hogy Ellie is ugyanúgy tud beszélgetni, maximum kicsit lassabban tanul meg dolgokat, már máshogy viszonyulnak hozzá. A lány persze nagyon örül, hogy szerepelhet a Gucci kampányában, és annak is, hogy sokak számára példakép lett, hiszen ebből kiderül, hogy “ha követed az álmaidat, bármit elérhetsz”. Sokat jelent neki, hogy megmutathatja a világnak, akár a fogyatékossággal élők is modellkedhetnek. Amikor a Vogue újságírója megkérdezte Ellie-t, hogy milyen tanácsot adna azoknak, akiknek nincs elég önbizalmuk, a lány így válaszolt:

Légy önmagad, és ne érdekeljen, amit mások gondolnak rólad.

Igen. Lehet, hogy ez tényleg ennyire nagyon egyszerű.

Ellie-t itt tudod követni Instagramon.

Engem pedig itt. :)

Források: itt, itt, itt és itt

Ha tetszett a cikk, ne felejts el bekövetni Facebookon ide kattintva, hogy azonnal láthasd a hasonló tartalmakat.